Tarieven PCR-Test met COVID reiscertificaat
☝Klik - Boek Vandaag je test!☝

Laat je testen in Schelluinen

coronatest in Schelluinen

Er zijn verschillende redenen waarom het doen van een corona sneltest in de buurt van Schelluinen een goed idee is. Het is namelijk belangrijk om je zo snel mogelijk te laten testen als je last hebt van klachten die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus. Dit omdat je er alleen door het doen van een coronatest in Gorinchem of Schelluinen achter kunt komen of je ook daadwerkelijk besmet bent. Het is van belang om dit zo snel mogelijk te weten aangezien je anders onbewust anderen besmet. Neem daarom geen risico en laat je direct testen als je klachten hebt.

Testen in Schelluinen bij klachten

Het is van belang dat mensen die last hebben van klachten die op een coronabesmetting kunnen wijzen zo snel mogelijk een corona sneltest in de buurt van Schelluinen gaan doen. Dit is niet de enige manier om je te laten testen, maar wel de makkelijkste. Daarom is het voor de meeste mensen handiger om een sneltest te doen dan om je te laten testen bij de GGD. Op die manier kom je de uitslag van de test sneller te weten waardoor je niet in quarantaine hoeft te wachten op de testuitslag. Dit betekent niet dat je direct na het doen van de coronatest weer met anderen in contact kunt komen. Wel dient de coronatest in Schelluinen dan negatief te zijn.

Je moet natuurlijk wel eerst op de uitslag wachten en als deze negatief is, kun je weer met anderen in contact komen. Gelukkig duurt het slechts een kwartier voordat de uitslag van een sneltest bekend is. Om je te laten testen als je klachten hebt, moet je natuurlijk wel weten welke klachten een indicatie van een coronabesmetting kunnen zijn. Dit zijn de belangrijkste symptomen van het coronavirus op een rij:

 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, keelpijn of hoesten
 • Oververmoeidheid zonder erge inspanningen
 • Kortademigheid
 • Verhoging/koorts
 • Verlies van reuk en smaak(zonder verstopte neus)
coronatest in Schelluinen

PCR-test in Schelluinen

Je kunt er ook voor kiezen om een PCR-test te doen bij de GGD. Het voordeel hiervan is het feit dat het gratis is, maar je moet dan wel bereid zijn om lang op de uitslag van de test te wachten. Het kan in sommige gevallen wel 48 uur duren voordat de uitslag van een PCR-test van de GGD in Schelluinen bekend is. Daarom moet je in quarantaine totdat de uitslag binnen is.

Je kunt ook een PCR-test nodig hebben omdat je naar het buitenland wilt reizen. Hiervoor heb je een reisverklaring nodig en je krijgt geen reisverklaring met een sneltest. Overigens is het ook niet mogelijk om een reisverklaring te krijgen met een negatieve PCR-test van de GGD. Om een reisverklaring te krijgen, zal je een PCR-test bij een commerciële teststraat moeten doen. Zorg ervoor dat je deze test op tijd inplant. Houd er daarnaast ook rekening mee dat de test niet ouder dan 72 uur mag zijn voordat je naar het buitenland reist. Indien je op vakantie wilt gaan, is het ook verstandig om vooraf rekening te houden met de kosten van een PCR-test. De kosten van deze test liggen rond de 140 euro.

Kosten PCR-Test met Non-COVID document
☝Klik - Koop Vandaag!☝

Teststraten in de omgeving van Schelluinen

Het is voor mensen uit Schelluinen op verschillende plekken mogelijk om zich te laten testen. Zo kunnen zij ervoor kiezen om naar de teststraat in Gorinchem te gaan. Deze is voor hen het minst ver weg. Toch kan het in sommige gevallen slimmer zijn om je te laten testen in een andere teststraat. Als je een corona sneltest in de buurt van Schelluinen wilt doen, kan het voorkomen dat de testlocatie in Gorinchem geen plaats heeft. Je kunt dan overwegen om naar één van deze teststraten te gaan:

 • Utrecht Kanaleneiland, Bernadottelaan 11
 • Utrecht centrum, Nobelstraat 2a
 • Tiel, Laan van Westroijen 10
 • Rotterdam-Noord, Gordelweg 151
 • Rotterdam Prinsenland, Jacob de Haanstraat 22
 • Rotterdam, Prins Alexanderplein 30

Als je je wilt laten testen op één van deze testlocaties is het van belang om eerst uit te zoeken hoelang het duurt om hiernaartoe te rijden. Het is uiteraard aan te raden om naar de dichtstbijzijnde testlocatie te gaan zodat je het minst lang in de auto hoeft te zitten. Toch kunnen dit goede opties zijn als de teststraat in Gorinchem geen ruimte heeft voor een corona sneltest of een PCR-test voor je reisverklaring. Op deze manier zorg je er toch voor dat je deze op tijd kunt  regelen.