Tarieven PCR-Test met COVID reiscertificaat
☝Klik - Boek Vandaag je test!☝

Een sneltest of PCR-test in Giessen

sneltest en PCR-test in Giessen

Tijdens de coronapandemie kunnen er diverse vragen door je hoofd spoken. Vragen die veel voorkomen zijn: Waarom verspreidt corona zich zo snel? Wat zijn de symptomen? en wanneer is het belangrijk om een coronatest in Giessen te doen? Om voor duidelijkheid te zorgen in deze onzekere tijd hebben wij het een en ander voor onze bezoekers uitgezocht. Zo vind je bij ons welke teststraat in Gorinchem of Giessen het best bij je past en krijg je antwoord op de hierboven genoemde vragen.

Verspreiding van het COVID-19 virus

Corona heeft nu al langer dan een jaar de macht in handen in Nederland, zo ook in het dorpje Giessen. De vraag waar velen mee zitten is hoe heeft heeft dit zo snel mis kunnen gaan? Corona is ontstaan door het SARS-CoV-2 virus. Het virus kan voor veel klachten zorgen die betrekking hebben tot de luchtwegen en ademhalingsproblemen.

Het verspreiden van het virus gaat eigenlijk net als bij de griep, via hoesten en niezen. Als je hoest of niest komen er hele kleine druppeltjes vrij, die zich verspreiden in de lucht. In de buitenlucht verspreidt dit zich erg snel en is de kans op besmetting minder groot. Op binnenplekken werkt dit anders. Hier blijft het virus hangen en krijgt het de kans om anderen te besmetten. Daarom is het erg belangrijk dat iedereen zich aan de 1,5 meter afstand houdt en de geldende regels nastreeft.

Incubatietijd van het coronavirus

Stel je bent in contact geweest met iemand die positief getest is op het virus, wat nu? Zoals bij elk ander virus is er sprake van een incubatietijd. De incubatietijd is de tijd tussen het moment van besmetting en de klachten die opkomen. Bij het COVID-19 virus zijn dit meestal vijf tot zes dagen en bij 99% van de mensen binnen tien dagen. 

Het is erg belangrijk om te weten dat het geen zin heeft om je direct te laten testen in Giessen als je in contact bent geweest met een besmet persoon. Mocht je besmet zijn, dan is het virus nog niet ontwikkeld in het lichaam en zal je pas later klachten kunnen krijgen. Stel je hebt een coronatest in Gorinchem gedaan op dag 2, doe dan op dag 5 nog een test! Zo houden we iedereen gezond!

Kosten PCR-Test met Non-COVID document
☝Klik - Koop Vandaag!☝
sneltest en PCR-test in Giessen

De symptomen van corona 

Ook komen er net als bij een ander virus symptomen voor bij mensen die besmet zijn met corona. Er is een kans dat je weinig tot geen klachten krijgt als je besmet bent, maar meestal zijn er toch echt klachten te merken. Er zijn een aantal symptomen die veel voorkomend zijn. Dit zijn:

 • Benauwdheid 
 • Verkoudheidsklachten, denk aan een neusverstopping of niezen.
 • Hoesten
 • Koorts 
 • Het plotseling verliezen van reuk en/of smaak.

Naast deze symptomen zijn er nog een aantal symptomen waar niet iedereen last van heeft, alleen wel kunnen voorkomen bij COVID-19. Dit zijn:

 • Prikkelbaarheid 
 • Vermoeidheid 
 • Oogpijn
 • Pijnklachten in het algemeen 
 • Niet fit voelen
 • Overgeven 

Als je één van deze symptomen bij jezelf herkent is het verstandig om in quarantaine te gaan en vervolgens een coronatest in de omgeving van Giessen in te plannen. Deze symptomen kunnen namelijk een serieuze indicatie zijn van het feit dat je besmet bent en dus ook anderen kunt besmetten. 

Testen op corona in Giessen

Corona heeft al een tijd de macht in handen en er zijn al veel teststraten door heel Nederland heen, ook in Giessen. Het is ook erg belangrijk dat je weet wanneer je je kan laten testen voordat je een test inplant. Dit zijn een aantal redenen die aanleiding kunnen zijn van het doen van een coronatest:

 • Je hebt klachten die corona gerelateerd zijn. (Deze zijn hierboven vernoemd)
 • Je bent in contact geweest met iemand die besmet is met het virus → wacht de incubatietijd af!
 • Je hebt een melding gekregen op een corona-app dat er iemand bij je in de buurt positief is getest.
 • Je gaat naar het buitenland en hebt een reisverklaring met een negatieve test uitslag nodig. 

Nu je weet waarom je je kan laten testen in Giessen, is het van belang dat je weet welke soort testen er zijn. Ook deze zetten we voor je op een rijtje! 

Bij de GGD maken ze gebruik van de PCR-test. Deze test is erg nauwkeurig alleen is wel bekend dat de uitslag door de drukte wel tot 48 uur kan duren. Ook als je naar het buitenland gaat, is de tijd ongunstig en geeft de GGD geen reisverklaring mee. 

Ook bij een commerciële teststraat kan je een PCR-test doen. De PCR-test bij een commerciële straat kun je doen om een reisverklaring te krijgen. Meestal duurt het wachten op de uitslag niet langer dan één dag. Dit ook omdat er prioriteit op ligt als jij je test 72 uur voor vertrek gedaan moet hebben!

Tenslotte heb je de antigeen-test, ook wel de sneltest genoemd. Deze wordt bij commerciële teststraten gebruikt en is erg snel. De uitslag van deze test heb je binnen 30 minuten! Als je de uitslag van je test wilt weten voor sport, school of werk bijvoorbeeld. 
Als je hebt besloten wat voor soort coronatest je het liefst doet is het tijd om een geschikte teststraat te zoeken. Dit hoeft niet per se in Giessen te zijn, je kunt er ook voor kiezen om naar Sleeuwijk en omgeving te gaan voor een test.