Tarieven PCR-Test met COVID reiscertificaat
☝Klik - Boek Vandaag je test!☝

Sleeuwijk coronatesten

Sleeuwijk coronatesten

Vraag jij je net als vele anderen af wanneer het van belang is om een coronatest in Sleeuwijk te doen of ben je benieuwd naar de symptomen van het virus? Dan is dit artikel ideaal voor jou! Wij helpen je bij het vinden van de juiste teststraat in Gorinchem of Sleeuwijk en geven je inzicht in de meestvoorkomende coronasymptomen.

Quarantaine 

Er zijn veel vragen over wanneer je in quarantaine moet en wanneer niet. Er zijn meerdere redenen om in quarantaine te gaan. Dit zijn de mogelijke redenen:

 • Als iemand in je huishouden positief getest is.
 • Als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus.
 • Als je terugkomt uit een ander land wat als risicogebied wordt beschouwd.
 • Als je een melding op de corona-app hebt gehad met dat iemand bij jou in de buurt positief getest is.
Sleeuwijk coronatesten

Als je dit nu leest en denkt ik zit ook in een van deze situaties, ga dan direct in quarantaine om verspreiding te voorkomen en plan een testafspraak in Sleeuwijk in! Mocht jij in contact zijn geweest met iemand die positief is getest, kan je jezelf pas laten testen na de vijfde dag in quarantaine. Dit komt doordat de incubatietijd van het virus ongeveer vijf dagen is. Als je je bijvoorbeeld laat testen op dag drie, heeft het virus zich nog niet ver genoeg ontwikkeld om zichtbaar te zijn op de test. In dat geval wordt er aangeraden jezelf nog een keer te laten testen op dag vijf!

De leefregels in quarantaine 

Zodra je om een van de bovenstaande redenen in quarantaine zit, zal je een aantal adviezen moeten opvolgen. Deze leefregels zijn er om je huisgenoten of anderen in je omgeving niet te besmetten. Het is erg belangrijk dat dit gebeurt om besmetting te voorkomen! De adviezen zijn:

Kosten PCR-Test met Non-COVID document
☝Klik - Koop Vandaag!☝
 • Blijf thuis.
 • Ontvang geen bezoek.
 • Houd 1,5 meter afstand van de mensen in je huishouden.
 • Hoesten en niezen in de elleboog.
 • Vermijd je huisgenoten en desinfecteer alles waar je bent geweest. Dit om besmetting te voorkomen.

Testen op corona in Sleeuwijk

Naast de vraag wanneer je in quarantaine moet, is er veel vraag naar wanneer je je mag laten testen op het virus. Zo zijn er diverse situaties waarin er van je verwacht wordt dat je je laat testen, maar ook situaties waarin het raadzaam is om een coronatest in Sleeuwijk in te plannen.

Laat je testen in de volgende gevallen:

 • Als je klachten hebt die corona gerelateerd zijn (Denk hierbij aan benauwdheid, verkoudheidsklachten, het plotseling verdwijnen van de reuk en/of smaak, hoesten en koorts).
 • Als je in contact bent geweest met iemand die besmet is met het virus.
 • Als je een melding hebt gekregen via de corona-app dat er iemand bij je in de buurt is geweest die positief getest bleek te zijn.
 • Je hebt een reisverklaring met een negatieve test nodig.

Testen in Sleeuwijk  

Nu je weet wanneer je in quarantaine moet, wanneer je je kan laten testen en wat de meest voorkomende symptomen zijn, is het ook handig om te weten welke coronatest in Sleeuwijk je het best kunt doen. Er zijn een aantal verschillen tussen de testmethodes en daarom is het handig om hier een overzicht van te hebben. 

 • Als eerst heb je de PCR-test, dit is de meestgebruikte test in de teststraten van de GGD. Echter is het wel bekend dat de uitslag van deze test soms wel 48 uur op zich kan laten wachten. 
 • Dan heb je de LAMP-test, deze testmethode wordt ook in de teststraten van de GGD gebruikt en hoef je minder lang te wachten op de uitslag van de test.
 • Vervolgens hebben we ook nog de antigeen-sneltest. Deze manier van testen wordt in commerciële teststraten gebruikt. Bij de sneltest heb je binnen 30 minuten de uitslag van je test. Dit is erg gunstig als je voor een bepaald tijdstip moet weten of je besmet bent of niet. 
 • Ten slotte heb je nog de PCR-test in een commerciële teststraat. Deze PCR-test verloopt hetzelfde als de PCR-test van de GGD, alleen heb je de uitslag meestal binnen 24 uur. Waarom? Bij een commerciële teststraat krijg je een reisverklaring met je testuitslag en bij de GGD niet. Als je naar het buitenland gaat, zal je deze test moeten afleggen. 

Om deze reden raden wij aan om naar een complete teststraat te gaan! Met een complete teststraat wordt bedoeld dat je verschillende soorten testen kan doen. Zowel een PCR-test als een antigeen-test (sneltest). Je hebt dan keuze uit verschillende soorten testen wat erg gunstig is. Als je in Sleeuwijk woont is het op verschillende plekken mogelijk om je te laten testen. Zo kun je bijvoorbeeld eens kijken naar de mogelijkheden die er in de omgeving van Arkel zijn.